Šojgu: Uverenost SAD u sopstvenu superiornost i mogućnost preduzimanja nerazumnih koraka glavna su pretnja Rusiji i drugim državama

Izvor: Vostok.rs, 22.Sep.2019, 09:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šojgu: Uverenost SAD u sopstvenu superiornost i mogućnost preduzimanja nerazumnih koraka glavna su pretnja Rusiji i drugim državama

Američka uverenost u sopstvenu superiornost i mogućnost preduzimanja nerazumnih koraka glavna su pretnja Rusiji i drugim državama, izjavio je ministar odbrane Sergej Šojgu za "Moskovski komsomoljec".   „Kada je neko svestan da je ranjiv i kada je zainteresovan za očuvanje ravnoteže i opšte bezbednosti, to ga primorava da uključi mozak. A kada smatra, kao što to po inerciji rade u Americi, da balans snaga naginje u njegovu korist, u glavi mu se mogu javiti različite ideje, uključujući i one najiracionalnije“, rekao je Šojgu.   Šojgu je primetio da je s trenutnim nivoom informatizacije i automatizacije, visoka verovatnoća greške u sistemu upravljanja naoružanjem. Upravo zato, po njegovom mišljenju, u poslednje vreme je u prvi plan izašlo pitanje informacione bezbednosti. Govoreći o situaciji u svetu, ministar je izrazio nadu da pitanje učešća Rusije u ratu punih razmera sada ne postoji. "Svi rizici i posledice koje takav rat nosi sa sobom su očigledni svima", rekao je Šojgu.     Šojgu je naglasio da razvoj ruske nauke i industrije omogućava Rusiji da se uspešno suprotstavlja Sjedinjenim Američkim Državama. Štaviše, prema njegovim rečima, Moskva ne pokušava da se takmiči sa Vašingtonom „na svim frontovima“. prenose RIA Novosti. "Ako stavite američki vojni budžet na police, shvatićete: ogromni troškovi idu na sve vrste baza razbacanih po celom svetu. U Americi postoji 170 takvih baza", rekao je ministar i dodao da su troškovi Sjedinjenih Država samo za operaciju Avganistan je gotovo jednak ruskom godišnjem budžetu za odbranu. „Ako analizirate vojni budžet SAD, shvatićete da oni mnogo troše na baze koje se nalaze po celom svetu. Amerika takvih baza ima 170“, rekao je ministar, dodajući da su troškovi SAD samo za operaciju u Avganistanu koliko i godišnji ruski budžet.  

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

"Uverenost SAD u sopstvenu superiornost i nerazumni koraci glavna pretnja Rusiji i drugima"

Izvor: B92, 22.Sep.2019

Specijalne službe sa Zapada svakodnevno stotinama puta pokušavaju da se ubace u komunikacioni sistem ruskih Oružanih snaga, izjavio je ministar odbrane Rusije.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.