Socijalno ugroženim porodicama ne može da se isključi struja

Izvor: N1 televizija, 23.Nov.2018, 00:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Socijalno ugroženim porodicama ne može da se isključi struja

Crnogorska vlada usvojila je Uredbu o snabdevanju ranjivih kupaca električne energije, kojom socijalno ugroženim porodicama struja ne može biti isključena i u slučaju neplaćenih računa.

Pojedine nevladine organizacije tražile su da se socijalno ugroženim porodicama ne isključuje struja, jer se često dešavalo da, posebno samohrane majke, ne mogu da plate visoke račune za struju, pa deca budu u mraku dok se ne organizuje akcija prikupljanja pomoći.

Odluka >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Vlade usledila je nakon što je Elektroprivreda vraćena u državno vlasništvo izlaskom italijanske kompanije A2A iz vlasničke strukture.

Kako je saopšteno nakon sednice Vlade, utvrđeni su kriterijumi za određivanje ranjivih kupaca električne energije koji su zdravstveno i socijalno ugroženi, visina subvencije za ovu kategoriju potrošača i granica mesečne potrošnje elektirčne energije za koju se može ostvariti pravo na subvenciju.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.