Snažne turbulencije u avionu Erbasa, 14 povređeno

Izvor: RTS, 21.Avg.2019, 21:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Snažne turbulencije u avionu "Erbasa", 14 povređeno

Četrnaest osoba je povređeno nakon što je na letu španske čarter avio-kompanije "Evelop" došlo do jakih turbulencija na putu sa Mauricijusa, saopšteno je iz te kompanije.
Avion "Erbas A330-343 " bezbedno je sleteo na planirano odredište na madridski aerodrom Barahas u utorak veče posle turbulencije vazduha koja je trajala 15 sekundi usled čega je avion "propao" nekoliko stotina metara nad Etiopijom, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prenosi Rojters.

Troje članova posade bilo je među povređenima i svi su zadobili lakše povrede.
Izvor iz kompanije rekao je da je 11 povređenih putnika ignorisalo upozorenje za vezivanje sigurnosnog pojasa aktivirano pre nego što je avion uleteo u zonu turbulencije.
Jedan od putnika je za list El Mundo izjavio da su od jačine turbulencije neki "poleteli ka plafonu i lebdeli u vazduhu, kao što vidite u filmovima", dodajući da su svi "mislili da će umreti".

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Avion zbog turbulencija "propao" nekoliko stotina metara, povređeno 14 putnika

Izvor: Radio 021, 22.Avg.2019, 07:10

Četrnaest osoba je povređeno nakon što je na letu španske čarter avio-kompanije "Evelop" došlo do jakih turbulencija na putu sa Mauricijusa, saopšteno je iz te kompanije...Avion "Erbas A330-343" bezbedno je sleteo na planirano odredište na madridski aerodrom Barahas u utorak veče posle turbulencije...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.