Izvor: RTS, 20.Jan.2021, 17:12

Snažna eksplozija u centru Madrida, ima poginulih i povređenih

Najmanje tri osobe su poginule, a osam je povređeno, od kojih jedna teže, u snažnoj eksploziji koja je izazvala delimično urušavanje zgrade u centru Madrida i izazvala požar u njoj.
Portparol madridske policije je izjavio da vatrogasci pokušavaju da ugase manji požar unutar zgrade kako bi mogli da dovedu pse tragače i pripadnike specijalnih timova da tragaju za preživelima, preneo je AP.

Gradonačelnik Madrida Hose Luis Martines-Almeida >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je rekao da prvobitne informacije ukazuju da je najverovatniji uzrok eksplozije curenje gasa, prenosi Rojters.
On je dodao da, prema prvobitnim informacijama, nije pričinjena ozbiljna šteta u obližnjoj školi.
Obližnji starački dom je evakuisan iako nije prijavljeno da ima povređenih među njegovim korisnicima.
Prethodno je španska TV Telemadrid objavila da se jedna osoba vodi kao nestala.
Zgrada koja se urušila je verski kompleks u kojoj su se sveštenici živeli i pripremali se za svoj poziv i u kojoj su pripremali obroke za beskućnike, izjavio je Rojtersu jedan od suseda.
Telemadrid je preneo reči glavnog vikara da su sveštenici koji su živeli na petom i šestom spratu dobro, ali da pokušavaju da pronađu volnotera koji je radio sa njima.
Eksplozija je izazvala urušavanje dela zgrade, iznad koje se nadvio oblak dima.
Nakon eksplozije, hitne službe su obavestile građane da izbegavaju Puerto Toledo u centru Madrida gde se dogodila eksplozija.
 
 
 
 
 
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.