Smenjena rumunska tužiteljka dobila novi posao

Izvor: N1 televizija, 11.Jul.2018, 14:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smenjena rumunska tužiteljka dobila novi posao

Rumunska tužiteljka Laura Kodruta Kovesi, smenjena ove nedelje s mesta glavne antikorupcijske tužiteljke zbog navoda o kršenju propisa, ubuduće će raditi na borbi protiv organizovanog kriminala i terorizma.

Vrhovno veće tužilaca je danas saopštilo da je Kovesi imenovana za tužiteljku u agenciji za borbu protiv organizovanog kriminala u gradu Sibiu.

Kovesi je 2006. postavljena za državnog tužioca ali je svetsko priznanje dobila kao glavna tužiteljka Nacionalnog >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << antikorupcijskog direktorata. Na toj poziciji je bila pet godina, do ponedeljka.

Pod njenim vođstvom, ta agencija je uspešno gonila poslanike, ministre i druge visoke funkcionere zbog primanja mita, prevare, zloupotrebe ovlašćenja i drugih dela povezanih s korupcijom.

Iako popularna među rumunskim građanima, Kovesi je stekla brojne neprijatelje među političarima, posebno članovima vladajuće Socijal-demokratske partije.

Rumunski vrhovni sud je naredio da ona bude smenjena zbog optužbi za nesposobnost.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Smenjena rumunska tužiteljka postavljena na funkciju u Transilvaniji

Izvor: Radio 021, 11.Jul.2018

Smenjena rumunska tužiteljka Laura Kodruta Kovesi ubuduće će raditi na borbi protiv organizovanog kriminala i terorizma...Ona je s mesta glavne antikorupcijske tužiteljke smenjena u ponedeljak, zbog navoda o kršenju propisa...Vrhovno veće tužilaca je saopštilo da je Kovesi imenovana za tužiteljku...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.