Izvor: Vostok.rs, 17.Apr.2018, 18:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smagulov: Zajednička PVO zemalja ZND kamen temeljac za nacionalnu bezbednost

Orbitalna grupa Vazduhoplovno-kosmičkih snaga (VKS) Rusije u budućnosti može postati osnova za opštu odbrambenu doktrinu zemalja ZND-a (Zajednica nezavisnih država), rekao je izvršni sekretar ZND-a Agibaj Smagulov.

"Jasno je da danas pouzdana bezbednost i odbrana zajedničke vazdušne granice i vazdušnog prostora, uključuje i upotrebu Vazduhoplovno-kosmičkih snaga Rusije, radiolokacione stanice i raketne PVO komplekse. To su esencijalne komponente u odbrambenoj doktrini" - rekao je Smagulov na sastanku Koordinacionog komiteta za PVO ZND.

Prema njegovim rečima, događaji iz poslednjih decenija jasno pokazuju da su projektovane vojne pretnje, kao i sadržaj i priroda oružanih sukoba "povezani sa masovnom upotrebom napada iz vazduha i raketnih napada".

"Raketni napad na Siriju prošle nedelje ponovo je pokazao opravdanost takvih procena i razumno je pretpostaviti da će visoko precizno oružje biti osnovno sredstvo vođenja glavnih vojnih operacija i glavni instrument uticaja spoljne politike" - naglasio je Smagulov.

Stoga, stvaranje jedinstvenog sistema PVO u budućnosti zemalja članica ZND "može postati pouzdana osnova za buduću arhitekturu zajedničke bezbednosti", naglasio je Smagulov.

"U uslovima napada preciznim oružjem i vazduhoplovnim napadima, raketna odbrana je kamen temeljac za obezbeđivanje nacionalne bezbednosti", zaključio je on.
 

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novi adut odbrane - orbitalna grupa Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije

Izvor: Vesti-online.com, 17.Apr.2018

Orbitalna grupa Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije u budućnosti bi mogla da posluži kao osnova za zajedničku odbrambenu doktrinu zemalja-članica Zajednice nezavisnih država (ZND), saopštio je vršilac dužnosti izvršnog sekretara ZND Agibaj Smagulov...Tokom zasedanja Koordinacionog komiteta za pitanja...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.