„Prilagođavamo potencijal NATO-a za obuzdavanje kako bismo reagovali na destabilizujuća dejstva Rusije“

Izvor: Vostok.rs, 02.Dec.2020, 15:21

„Prilagođavamo potencijal NATO-a za obuzdavanje kako bismo reagovali na destabilizujuća dejstva Rusije“

Ministri spoljnih poslova zemalja NATO-a zalažu se „za obuzdavanje Rusije“, ali smatraju da je važno da se ne odustaje od dijaloga, izjavio je na konferenciji za medije u Briselu generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg nakon prvog dana zasedanja ministara spoljnih poslova zemalja NATO-a. „Prilagođavamo potencijal NATO-a za obuzdavanje kako bismo reagovali na destabilizujuća dejstva Rusije. Istovremeno, svi se slažemo da moramo težiti dijalogu sa Rusijom“, rekao je Stoltenberg.
Generalni sekretar NATO-a primetio je „kršenje i podrivanje sporazuma od strane Rusije“, ali nije precizirao o čemu se radi. Prema njegovim rečima, „Rusija takođe raspoređuje naoružanje“. On je dodao da se ministri spoljnih poslova zemalja-članica NATO-a zalažu za stvaranje savršenije arhitekture za kontrolu naoružanja. Stoltenberg je na konferenciji za novinare nakon ministarskog sastanka dodao da su ministri izrazili podršku održavanju ograničenja nuklearnog oružja i razvoju sveobuhvatnijeg režima kontrole naoružanja. „Pozdravljamo dijalog između Sjedinjenih Američkih Država i Rusije usmeren na napredak. Ne bi trebalo da se nađemo u situaciji da ne postoji sporazum o ograničenju broja nuklearnih bojevih glava. Vreme ističe“, rekao je on. Prema njegovim rečima, ministri NATO-a smatraju da je neophodno nastaviti sa održavanjem dijaloga sa Rusijom.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Slučaj Arcaha i odbrana Republike Srpske (1)

Izvor: Vostok.rs, 02.Dec.2020

 . Piše Dr Nebojša Vuković je saradnik Instituta za međunarodnu politiku i privredu. Stavovi izneti u tekstu predstavljaju lične stavove autora, a ne institucije u kojoj je zaposlen.  Izvor Novi Standard Nedavno se okončao rat (po mišljenju ruskog vojnog eksperta Konstantina Sivkova,...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.