Slovenske škole zatvorene zbog štrajka, prosvjedna okupljanja

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 14.Mar.2018, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slovenske škole zatvorene zbog štrajka, prosvjedna okupljanja

Velika većina osnovnih i srednjih škola u Sloveniji te vrtića za djecu u srijedu ne radi zbog drugog štrajka prosvjetnih radnika u zadnjih mjesec dana, a prema podacima sindikata u štrajku sudjeluje preko 40.000 zaposlenih u javnim odgojno-obrazovnim ustanovama. Više tisuća sindikalnih aktivista svoj će prosvjed i zahtjeve iznijeti na okupljanjima u središtima 11 gradova u 12 sati. Pregovori vlade i sindikata prosvjetnih radnika SVIZ propali su u ponedjeljak navečer jer nije došlo do...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NE RADE ŠKOLE I VRTIĆI 40.000 prosvetara u Sloveniji traži VEĆE PLATE

Izvor: Blic, 14.Mar.2018

Većina osnovnih i srednjih škola i vrtića u Sloveniji danas ne radi zbog štrajka oko 40.000 prosvetnih radnika u toj zemlji koji zahtevaju veće plate.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.