Sledeće lansiranje ka Međunarodnoj kosmičkoj stanici verovatno 3. decembra

Izvor: Vostok.rs, 21.Okt.2018, 12:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sledeće lansiranje ka Međunarodnoj kosmičkoj stanici verovatno 3. decembra

Preliminarni plan za lansiranje rakete ka Međunarodnoj kosmičkoj stanici predviđa slanje nove ekspedicije 3. decembra i vraćanje trenutne posade 20. decembra, izjavio je za RIA Novosti izvor u raketnoj i kosmičkoj industriji.
"Datumi su preliminarni, oni tek treba da budu odobreni na sastanku vanredne komisije 30. oktobra", rekao je sagovornik agencije.


Prema njegovim rečima, između ovih datuma, ruski kosmonauti će izaći u otvoreni kosmos da ispitaju "rupu" u Sojuzu MS-09.

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Prvo lansiranje „Sojuza“ nakon havarije zakazano za 18. novembar

Izvor: Vostok.rs, 22.Okt.2018, 10:43

Prvo lansiranje rakete nosača "Sojuz-FG" na Međunarodnu kosmičku stanicu nakon nesreće zakazano je za 18. novembar, izjavio je novinarima izvor u raketnoj i kosmičkoj industriji, prenose RIA Novosti.. . Prema njegovim rečima, sa Bajkonura će biti lansirana raketa s kosmičkim brodom "Progres...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.