Skoplje uručilo protestno pismo Budimpešti zbog Gruevskog

Izvor: Vostok.rs, 20.Nov.2018, 11:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skoplje uručilo protestno pismo Budimpešti zbog Gruevskog

BJR Makedonija je uložila protestno pismo zbog zahteva bivšeg makedonskog premijera Nikola Gruevski za azil u Mađarskoj. Pismo je mađarskom ambasadoru u Skoplju Laslu Duksu u Ministarstvu spoljnih poslova BJR Makedonije uručio državni sekretar Viktor Dimovski, prenosi MIA. Dimovski je izrazio nadu da će Mađarska postupiti u skladu s prijateljskim bilateralnim odnosima i evropskim vrednostima i principima vladavine prava time što će bez odlaganja odbiti zahtev za azil Gruevskog i predati ga Makedoniji. Situacija s Nikolom Gruevskim poslednjih dana je praćena brojnim spekulacijama o načinima njegovog prelaska u Mađarsku, kao i o tome ko mu je pomogao, preneo je Tanjug. Gruevski je u BJR Makedoniji osuđen na dve godine zatvora zbog zloupotrebe službene dužnosti prilikom nabavke 600.000 evra vrednog „mercedesa“.    

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

GRUEVSKI DOBIO AZIL U MAĐARSKOJ! Odluka doneta po hitnom postupku!

Izvor: Kurir, 20.Nov.2018

Kancelarija za imigraciju i azil Mađrske odlučila da odobri zahtev bivšeg makedonskog premijera Nikole Gruevskog za politički azil u Mađarskoj, javili su tamošnji mediji.

Nastavak na Kurir...

Dimitrov sa Sijartom telefonom razgovarao o Gruevskom

Izvor: B92, 20.Nov.2018

Skoplje -- Ministar spoljnih poslova Makedonije Nikola Dimitrov razgovarao je sa šefom mađarske diplomatije Petrom Sijartom o poltičkom azilu Nikole Gruevskog...Kako je saopšteno, Dimitrov je u razgvoru sa Sijartom istakao da se u slučaju Gruevskog radi o "osuđeniku protiv kojeg se vodi još nekoliko...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.