Si-En-En: Lažni Kašogi satima šetao Istanbulom

Izvor: RTS, 22.Okt.2018, 12:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Si-En-En: Lažni Kašogi satima šetao Istanbulom

Jedan od pripadnika grupe osumnjičene za smrt Džamala Kašogija izašao je iz zgrade saudijskog konzulata u Istanbulu odeven u odeću ubijenog novinara, javlja Si-En-En pozivajući se na visokog zvaničnika turskih vlasti.
Muškarac identifikovan kao Mustafa el Madani izašao je iz konzulata na sporedni izlaz odeven u Kašogijevu odeću, maskiran lažnom bradom i naočarama.

El Madani je iz konzulata >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << izašao nedugo pošto je u tu zgradu ušao saudijski novinar, posle čega je nekoliko sati šetao Istanbulom.
Saudijska Arabija je sinoć saopštila da je saudijski novinar i dopisnik Vašington posta Džamal Kašogi ubijen u tuči sa ljudima koje je sreo u konzulatu te zemlje u Istanbulu, čime je Rijad prvi put priznao da taj novinar nije živ, nakon što je dve nedelje negirao da je umešan u njegov nestanak.
"Istraga je još u toku i uhapšeno je 18 Saudijaca do sada", navodi se u saopštenju saudijskog tužioca i dodaje da su savetnik Kraljevskog suda Saud el Katani i zamenik direktora obaveštajne službe Ahmed Asiri smenjeni, preneo je Rojters.
Saudijska verzija događaja se umnogome razlikuje od one koju su izneli turski zvaničnici, a koji tvrde da je Rijad poslao "odred smrti" da ubije i raskomada Kašogija.
Kašogi je poslednji put viđen 2. oktobra, kada je ulazio u konzulat, nakon čega su turski mediji tvrdili da je tamo ubijen i raskomadan, a Saudijska Arabija je te navode sve vreme negirala.
U međuvremenu je u istanbulskom predgrađu Sultangazi pronađen automobil koji pripada saudijskom konzulatu i turska policija će ga pretražiti.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DRAMATIČAN OBRT U UBISTVU NOVINARA: Kamere otrkile KAŠOGIJEVOG DVOJNIKA! Član ODREDA SMRTI obukao njegovu odeću, pa šetao gradom! (VIDEO)

Izvor: Kurir, 22.Okt.2018

Operativac iz 15-članog tima koji se sumnjiči za smrt saudijskog novinara Džamala Kašogija, vidi se obučen u Kašogijevu odeću na snimcima koje su nadzorne kamere u Istanbulu zabeležile na dan kada je novinar ubijen, javlja Si-En-En pozivajući se na visokog turskog zvaničnika.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.