Severna Koreja zapretila da će SAD naneti NAJVEĆU PATNJU I BOL

Izvor: Blic, 10.Sep.2017, 23:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Severna Koreja zapretila da će SAD naneti NAJVEĆU PATNJU I BOL

Vlasti Severne Koreje upozorile su večeras da će SAD naneti "najveću patnju i bol" ako budu nastavile da u UN traže pooštravanje sankcija na njen račun posle šeste nuklearne probe te zemlje, javila je agencija KCNA.

Ministarstvo inostranih poslova Severne Koreje upozorilo je da ukoliko Vašington utiče na usvajanje, kako navodi, nezakonite rezolucije u Savetu bezbednosti UN, kojom se jačaju već stroge sankcije Pjongjangu, Severna Koreja će preduzeti mere da "SAD plate >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << cenu".

"Mere koje ćemo preduzeti naneće SAD najveću patnju i bol u njenoj istoriji", navodi se u saopštenju.

"Svet će biti svedok kako Severna Koreja može da ukroti američke gangstere nizom mera koje će biti teže nego što oni mogu da zamisle", dodaje se u saopštenju.

Savet bezbednosti UN zasedaće u ponedeljak na zahtev Vašingtona, a raspravljaće o novim sankcijama Severnoj Koreji, optuženoj da ugrožava mir svojim nuklearnim i balističkim programom.

Severna Koreja je 3. septembra sprovela šestu nuklearnu probu hidrogenskom bombom koja je jača od atomske.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Severna Koreja zapretila da će SAD naneti najveću patnju i bol

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Sep.2017, 08:23

Vlasti Severne Koreje upozorile su da će SAD naneti "najveću patnju i bol" ako budu nastavile da u UN traže pooštravanje sankcija na njen račun posle šeste nuklearne probe te zemlje, javila je agencija KCNA...Ministarstvo inostranih poslova Severne Koreje upozorilo je da ukoliko Vašington utiče...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.