Severna Koreja prikazala dokumentarac koji VELIČA SAMIT KIMA I TRAMPA: Samo su jedan bitan detalj izostavili

Izvor: Press, 07.Mar.2019, 16:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Severna Koreja prikazala dokumentarac koji VELIČA SAMIT KIMA I TRAMPA: Samo su jedan bitan detalj izostavili

Severnokorejska državna televizija prikazala je dokumentarac koji veliča nedavnu posetu svog lidera Kim Džong Una Vijetnamu, ali iz kojeg su izostavljeni neuspešni nuklearni pregovori sa američkim predsednikom Donaldom Trampom.
Foto:Blic
Dokumentarac prikazuje nasmešenog Kima kako razgovara s Trampom dok se zajedno kreću kroz unutrašnost jednog hotela u Hanoju, prenosi agencija AP, i podseća >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << da je samit održan prošle nedelje.
Takođe je prikazano kako Kim maše iz crne limuzine prilikom prolaska ulicama Hanoja, okruženim građanima koji su mahali severnokorejskim i vijetnamskim zastavama.
Na snimku se vidi i kako Kim posećuje severnokorejsku ambasadu, gde su neki zvaničnici ambasade i članovi njihovih porodica plakali od uzbuđenja pre nego su snimili grupnu fotografiju u čijoj pozadini je velika slika preminulog Kimovog oca i dede.
Izostavljanje nuklearnih razgovora iz dokumentarca je, prema ocenama nekih posmatrača, pokazatelj toga da se Pjongjang još nada nastavku pregovora, ali moguće i želje da severnokorejski građani ne budu upoznati s diplomatskim propustima, koji bi, kako ocenjuje AP, mogli ugroziti Kimovo vođstvo.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.