Severna Koreja ispalila još jednu raketu ka istoku

Izvor: N1 televizija, 15.Sep.2017, 01:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Severna Koreja ispalila još jednu raketu ka istoku

Severna Koreja je ispalila raketu nedaleko od Pjongjanga, u pravcu istoka, javljaju svetski mediji. Vojska Južne Koreje i SAD analizira koja vrsta projektila je u pitanju.

Južnokorejski vojni zvaničnici su saopštili da je Severna Koreja ispalila neidentifikovan projektil iz oblasti Sunan, ka istoku, prenosi CNN.

Japanski javni servis NHK javlja da je projektil prošao iznad severnog japanskog ostrva Hokaido i nestao u Pacifiku oko 2.000 kilometara istočno od Japana. >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Vlada te zemlje je saopštila da nema opasnosti za ljude, prenosi Gardijan.

U Južnoj Koreji sazvana je hitna sednica saveta za nacionalnu bezbednost.

Do novog lansiranja projektila došlo je samo dan nakon što je Severna Koreja uputila nove pretnje Japanu i SAD. Pjongjang je, naime, saopštio da "nema više potrebe da postoji Japan", a da će SAD pretvoriti u pepeo i tamu.

Savet bezbednosti je u ponedeljak jednoglasno usvojio nove sankcije Severnoj Koreji posle njene šeste nuklearne probe izvedene 3. septembra.

Severnokorejski ambasador ocenio je tada da su nove sankcije, na inicijativu SAD, "zločinačke" i upozorio Vašington da su spremni da upotrebe "sva moguća sredstva" kao odgovor.

"Mere koje će preduzeti Demokratska Narodna Republika Koreja naneće Sjedinjenim Državama najveći bol koji nisu do sada iskusili u svojoj istoriji", rekao je ambasador Tae Song Han na konferenciji u Ženevi.

Podsetimo, izveštaji stručnjaka UN su pokazali da je, nakon dva nuklearna testiranja 2016. godine, Pjongjang do avgusta ove godine ispalio 14 balističkih raketa, od kojih dve međukontinentalne. A zatim je ispaljena raketa srednjeg dometa iznad Japana polovinom avgusta, dok je nuklearno testiranje, kako tvrde iz Pjongjanga, hidrogenske bombe izvedeno početkom septembra.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.