Severna Koreja i dalje tvrdi da nema zaraženih koronavirusa

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Apr.2020, 11:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Severna Koreja i dalje tvrdi da nema zaraženih koronavirusa

Severna Koreja nema nijednog zaraženog koronavirusom, rekao je agenciji Frans pres visoki zvaničnik zadužen za zdravstvo u Pjongjangu, mada neke zemlje sumnjaju u te tvrdnje.

Severna Koreja koja je diplomatski izolovana, a graniči se sa Kinom gde je izbila epidemija koronavirusa, i Južnom Korejom koja je teško pogođena pandemijom, zatvorila je granice krajem januara i uvela drastične mere izolacije.

Direktor antiepidemijskog odeljenja u Centru za borbu protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << epidemija Pak Miong Su insistirao je na naporima zemlje da postigne jedan takav uspeh. "Nijedna osoba u našoj zemlji do sada nije zaražena koronavirusom", rekao je Pak agenciji Frans pres.

Ovaj severnokorejski zvaničnik je dodao da su preduzete "preventivne i naučne mere poput inspekcija i stavljanja u karantin svih osoba koje ulaze u našu zemlju, kompletne dezinfekcije svih pijaca, kao i zatvaranja granica i obustave pomorskih i vazdušnih veza".

Kako Frans pres podseća, samo nekoliko zemalja u svetu, uglavnom izolovana ostrva ili zemlje razorene ratom, nema zaraženih koronavirusom.

Svetska zdravstvena organizacija je juče saopštila da će narednih dana biti probijena granica od milion zaraženih širom sveta. Od virusa je umrlo više od 45.000 ljudi širom planete.

Komandant američkih snaga u Južnoj Koreji Robert Abrams je prošlog meseca rekao da je "gotovo siguran" da u Severnoj Koreji ima zaraženih koronavirusom.

Severna Koreja koja je pod međunarodnim sankcijama zbog odbijanja da odustane od razvoja nuklearnog programa, zatražila je pomoć u borbi protiv koronavirusa.

UN je prihvatio da Unicef ili organizacije poput Lekara bez granica pošalju opremu za dijagnostiku, maske, zaštitnu opremu i sredstva za dezinfekciju, ali nema potvrde da su ta sredstva dopremljena Severnoj Koreji.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Severna Koreja i dalje tvrdi da nema zaraženih korona virusom

Izvor: Danas, 02.Apr.2020

Severna Koreja nema nijednog zaraženog korona virusom, rekao je agenciji Frans pres visoki zvaničnik zadužen za zdravstvo u Pjongjangu, mada neke zemlje sumnjaju u te tvrdnje.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.