Seul predlaže razgovore sa Severnom Korejom o učešću na ZOI

Izvor: N1 televizija, 02.Jan.2018, 10:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Seul predlaže razgovore sa Severnom Korejom o učešću na ZOI

Seul je predložio da 9. januara budu održani razgovori na visokom nivou sa Pjongjangom, dan pošto je severnokorejski lider Kim Džong Un najavio mogućnost učešća svoje zemlje na Zimskim olimpijskim igrama (ZOI).

Južnokorejski ministar za ujedinjenje Čo Mjung Gjon izjavio je na konferenciji za novinare da je Seul "spreman da održi razgovore sa Severom u svakom trenutku, bilo gde i u bilo kojem formatu".
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << />
Uprkos tenzijama zbog nuklearnog i balističkog programa Pjongjanga i upozorenjima Kim Džong Una da bi "zategnuta situacija" mogla da utiče na sportski događaj, severnokorejski lider je izrazio spremnost da preduzme neophodne mere i u novogodišnjoj poruci rekao da bi uskoro moglo da dođe do sastanka delegacija dve zemlje.

Južna Koreja je domaćin ZOI od 9. do 15. februara, dok Paraolimpijske igre počinju 9. marta.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Seul predlaže razgovore s Pjongjangom o ZOI

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Jan.2018

Seul je danas predložio da 9. januara budu održani razgovori na visokom nivou sa Pjongjangom, dan pošto je severnokorejski lider Kim Džong-un najavio mogućnost učešća svoje zemlje na Zimskim olimpijskim igrama (ZOI)...Južnokorejski ministar za ujedinjenje Čo Mjung-Gjon izjavio je na konferenciji...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

MOK podržava učešće Severne Koreje na ZOI

Izvor: RTS, 02.Jan.2018

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) pozdravio je mogućnost učešća sportista Severne Koreje na Zimskoj olimpijadi u Južnoj Koreji sledećeg meseca i saopštio da poziv ostaje otvoren. . MOK "pozdravlja uzajamnu nameru"...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.