Šest srpskih radnika poginulo u požaru na severu Sibira

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Feb.2015, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šest srpskih radnika poginulo u požaru na severu Sibira

Šest srpskih radnika je poginulo na severu Rusije, u požaru koji je zahvatio gradilište na sibirskom polustrvu Jamal, rečeno je danas agencija Beta u srpskim diplomatskim krugovima u Rusiji. Ministarstvo za vanredne situacije Rusije potvrdilo je danas da je šest radnika srpske nacionalnosti poginulo u požaru u mobilnom naselju koje se nalazi na sibirskom poluostrvu Jamal, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Kako se navodi, požar je izbio u mobilnom naselju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kod grada Salehard na oko 3.000 kilometara od Moskve.

Analiza uzroka nesreće još je u toku i Ministarstvo spoljnih poslova "očekuje izveštaj u što skorijem roku", dodaje se u saopštenju.

Ambasada Srbije u Moskvi je u stalnom kontaktu sa nadležnim organima Rusije i uputila je predstavnika na mesto nesreće.

Srpski mediji su danas javili da je požar izbio sinoć, da je u njemu prema nezvaničnim podacima nastradalo osam osoba, a da je u trenutku izbijanja požara na gradilištu bio veliki broj radnika iz Srbije koji su otišli u Rusiju preko firme Velestroj.

Prema navodima lista Blic, u požaru je izgoreo smeštajni blok sa oko 80 soba, a radi se o montažnim barakama u kojima su spavali radnici iz Srbije, Kirgistana, Rusije i Belorusije.

List piše da se uzrok još ne zna, ali da se prema njegovim informacijama sa lica mesta najverovatnije zapalila prostorija u kojima su zaposleni sušili odeću.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sibir: U požaru stradali radnici iz Srbije

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 08.Feb.2015

Šest radnika iz Srbije poginulo je na severu Rusije, u požaru koji je zahvatio gradilište na sibirskom polustrvu Jamal, nezvanično je rečeno za RSE u srpskim diplomatskim krugovima u Rusiji...Kako nam je rečeno podaci su preliminarni i dobijeni su iz ruskih izvora, a više detalja znaće se kasnije...Mediji...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Šest radnika iz Srbije poginulo u požaru u Rusiji!

Izvor: Večernje novosti, 08.Feb.2015

BEOGRAD/MOSKVA - Šest radnika srpske nacionalnosti nastradalo je u požaru na gradilištu u sibirskom poluostrvu Jamal, saopštilo je danas Ministarstvo spoljnih poslova pozivajući se na podatke dobijene od Ministarstva za vanrednje situacije Rusije. Kako je saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova,...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.