Šest osoba umrlo u Kini od koronavirusa

Izvor: RTS, 21.Jan.2020, 12:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šest osoba umrlo u Kini od koronavirusa

U Kini je do sada potvrđeno da je više od 200 ljudi zaraženo novim oblikom koronavirusa, a šest osoba je preminulo.
Najviše zaraženih je u kineskom gradu Vuhan u provinciji Hubei, ali se virus proširio i van nje.

Jedan slučaj je zabeležen u Južnoj Koreji, a dva na Tajlandu, a doneli su ga kineski turisti iz Vuhana, prenose agencije.
Raste broj zaraženih, među njima i medicinsko >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << osoblje.
U Kini je, prema najnovijim podacima, potvrđen 291 slučaj zaraženih novim oblikom koronavirusa.
Zdravstvena komisija u Vuhanu je saopštila da je najmanje 15 medicinskih radnika takođe zaraženo virusom i da je jedna osoba u kritičnom stanju, objavio je Bi-Bi-Si.
Pretpostavlja se da su se zarazili  kontaktom sa pacijentima.
Kako se navodi, svi su u izolaciji.
Svetska zdrastvena organizacija je saopštila da se u narednim danima očekuju novoregistrovani slučajevi koronovirusa u drugim delovima Kine ali i van nje.
Američki Nacionalni institut za zdravlje radi na vakcini protiv koronovirusa.
Direktor Instituta za alergije i infektivne bolesti Entoni Fauči rekao je da će biti potrebno nekoliko meseci da se završi prva faza kliničkih testova i više od godine da se dođe do vakcine.
Kineska nacionalna zdravstvena komisija potvrdila je da se novi koronavirus, koji izaziva upalu pluća, prenosi sa osobe na osobu i da je zarazio pojedine pripadnike medicinskog osoblja, prenela je zvanična kineska novinska agencija Sinhua.
Neki stručnjaci kažu da virus nije toliko smrtonosan kao drugi oblici koronavirusa, poput SARS-a, koji je 2003. odneo skoro 800 života.
Za sada ne postoji vakcina za novi virus.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.