Serija eksplozija u fabrici u Rusiji, 72 osobe povređene

Izvor: RTS, 01.Jun.2019, 16:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Serija eksplozija u fabrici u Rusiji, 72 osobe povređene

Dvoje ljudi se vodi kao nestalo, a najmanje 72 osobe su povređene kada su se u fabrici za proizvodnju eksploziva u ruskom gradu Dzeržinsku dogodile tri velike eksplozije.
U gradu Dzeržinsku je proglašena vanredna situacija, prenosi RT. Serija eksplozija dogodila se u delu postrojenja za proizvodnju TNT-a, a njegova zgrada je potpuno uništena. 
 
Pokrenuta je krivična istraga u vezi sa eksplozijama, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zbog sumnje da je došlo do kršenja bezbednosnih pravila u procesu proizvodnje.
Snimci sa lica mesta pokazuju ogroman oblak dima.
Skoro 200 objekata oštećeno je tokom eksplozije, a svedoci navode da su prozori na zgradama od jačine eksplozije popucali.
Vatra koju je izazvala eksplozija se proširila na obližnju zgradu i hitne službe se bore da požar stave pod kontrolu, naveo je izvor sa terena za agenciju Tas.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

U eksploziji u ruskoj tvornici ozlijeđeno 79 ljudi

Izvor: SEEbiz.eu, 01.Jun.2019

MOSKVA - U dvjema eksplozijama koje su u subotu zatresle ruski grad Dzeržinski ozlijeđene su 42 osobe, najnoviji su podaci ruskih medija...Eksplozija je odjeknula u tvornici eksploziva i streljiva u Dzeržinskom, gradu koji se nalazi oko 400 km istočno od Moskve..."U eksploziji u tvornici Kristall...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.