Sergej Skripalj se sa ćerkom seli na Novi Zeland

Izvor: RTS, 07.Jun.2020, 14:22

Sergej Skripalj se sa ćerkom seli na Novi Zeland

Bivši ruski vojni obaveštajac Sergej Skripalj i njegova ćerka Julija preseliće se iz Velike Britanije na Novi Zeland, rekao je izvor blizak britanskoj vladi, a prenosi list "Sandej tajms".
Ocu i ćerki, koji su bili, kako ruska agencija Tas piše, "navodno otrovani novičokom" u martu 2018. godine u engleskom gradiću Salisberiju, dat je novi identitet, čime im je omogućen početak novog života >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na Novom Zelandu.

Prošle godine, britanski mediji su pisali da će Skripaljevi biti prebačeni u neku od zemalja udružene obaveštajne službe "Five Eyes" - Veliku Britaniju, Australiju, Kanadu, Novi Zeland ili SAD.
Oni će, prema pisanju medija, zauvek ostati pod prismotrom.
U martu 2018. godine, bivši ruski obaveštajac, koji je u Rusiji osuđen za špijunažu za Veliku Britaniju i kasnije zamenjen za ruskog obaveštajca, i njegova ćerka Julija, otrovani su nervnim gasom u Velikoj Britaniji.
Britanija je za taj incident okrivila Moskvu, koja je odbacila optužbe.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.