Sent Luis, preminuo muškarac koga je pregazio kamion tokom protesta

Izvor: RTS, 01.Jun.2020, 15:07

Sent Luis, preminuo muškarac koga je pregazio kamion tokom protesta

Muškarac u Sent Luisu podlegao je povredama koje je zadobio u subotu kada ga je pregazio kamion čiji je vozač navodno bežao od grupe demonstranata.
Lokalna ispostava televizijske mreže Si-Bi-Es, KMOV, navodi da se neidentifikovani muškarac našao između dve prikolice kamiona kompanije "Fedeks", pošto je vozač zbog protesta povodom ubistva Afroamerikanca Džordža Flojda u Sent Luisu morao da sekrene >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sa glavnog puta pokušavši da se probije kroz bolkiranu deonicu, prenosi portal Hil.
U policiji Sent Luisa kažu da je vozač kamiona nije primetio da se muškarac zaglavio u prostoru između dve prikolice dok je pokušavao da pobegne od demonstranta koji su navodno okružili vozilo, uperivši vatreno oružje u njega.
S druge strane, očevici su za KMOV demantovali te navode ističući da su samo upozorili vozača da se čovek nalazi pod točkovima kamiona.
Na video-snimku očevica Džereda Armasa vide se demonstranti koji lupaju na vrata kamiona i viču da se neko nalazi ispod kamiona.
Portparol "Fedeksa" rekao je za KMOV da kompanija "duboko žali" zbog incidenta.
Više od 4.000 ljudi uhapšeno je tokom demonstracija koje već pet noći bukte širom Amerike zbog ubistva Afroamerikanca Džordža Flojda.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.