Izvor: RTS, 09.Jul.2022, 13:56

Sedmoro povređenih na trci sa bikovima u Pamploni

Tokom treće trke sa bikovima na festivalu "San Fermin" u španskoj Pamploni sedam osoba je prebačeno u bolnicu, od čega su dve povređene ubodom rogovima. Treća od osam trka trajala je dva i po minuta.
U trećoj trci sa bikovima u Pamploni, koje se održavaju svake godine u okviru festivala "San Fermin", sedam osoba je prebačeno u bolnicu, od čega su dve povređene ubodom rogovima bika.

Trku, koja je trajala dva i po minuta, obeležila >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je velika posećenost, što je uobičajeno kada se trka održava tokom vikenda.
Učesnici su trčali sa šest bikova težine od 500 do 570 kilograma, a do 14. jula predviđeno je još pet trka.

U prve dve trke zabeležene su lakše povrede, ali bikovi nikog nisu povredili rogovima.
Od 1924. godine u trci sa bikovima u Pamploni od posledica probadanja rogovima poginulo je 15 osoba, a poslednji put je bik probo 27-godišnjeg mladića 2009. godine.
Trci sa bikovima, čija tradicija vuče poreklo od srednjeg veka, protive se organizacije za zaštitu životinja i traže njeno zabranjivanje.
Ovogodišnji festival je prvi od 2019. godine, pošto se u prethodne dve godine manifestacija nije održavala zbog pandemije koronavirusa.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.