Saudijski princ: Izbije li rat s Iranom, cene nafte biće nezamislive

Izvor: RTS, 30.Sep.2019, 09:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saudijski princ: Izbije li rat s Iranom, cene nafte biće nezamislive

Saudijski princ Muhamed bin Salman rekao je da bi oružani sukob Saudijske Arabije i Irana doveo do kraha svetske ekonomije i pozvao međunarodnu zajednicu da spreči rat.
Saudijski princ Muhamed bin Salman izjavio je za američki Si-Bi-Es da bi rat između Saudijske Arabije i Irana doveo do nezapamćenog poskupljenja nafte, što bi uticalo na snabdevanje velikog broja država.

"Ne bude >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << li svet snažnom i odlučnom akcijom pokušao da odvrati Iran, bićemo svedoci eskalacije sukoba koja će zapretiti svetskim interesima", rekao je saudijski prestolonaslednik.
Naglasio je da bi posledice sukoba osetio čitav svet.
"Ovo područje zadovoljava 30 odsto svetske potrebe za energentima, nafta čini gotovo 20 odsto svetskog prometa robe i oko četiri odsto svetskog BDP-a. Zamislite da to nestane", upozorio je Muhamed bin Salman.
Ocenio je napad na saudijska naftna polja kao apsurdan i glup.
"Ubistvo Kašogija je strašan zločin" 
Sin kralja Salmana negirao je da je naredio ubistvo novinara Džamala Kašogija u Istanbulu.
"Bio je to strašan zločin. Preuzimam odgovornost kao čelnik Saudijske Arabije zato što su to učinili pojedinci koji rade za saudijsku vladu. To je bila greška", istakao je saudijski princ.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Saudijski prestolonaslednik upozorava na teške posledice mogućeg rata sa Iranom

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Sep.2019

Rat između Saudijske Arabije i Irana izazvao bi totalno urušavanje svetske privrede ocenio je saudijski princ Mohamad ben Salman u intervjuu za američku televiziju Si-Bi-Es (CBS) i pozvao međunarodnu zajednicu da odvrati Teheran..."Ako svet ne bude delovao snažno, čvrsto da odvrati Iran prisustvovaćemo...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.