Saudijski kralj podržao sina, ni reči o ubijenom Kašogiju

Izvor: RTS, 19.Nov.2018, 15:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saudijski kralj podržao sina, ni reči o ubijenom Kašogiju

Saudijski kralj Salman održao je prvi značajan govor otkako su saudijski agenti ubili novinara Džamala Kašogija, a u obraćanju je izrazio podršku svom sinu prestolonasledniku, ali nije pomenuo optužbe da je princ naložio to ubistvo.
Kralj Salman je izneo prioritete kraljevine u narednoj godini, fokusirajući se na pitanja kao što je rat u Jemenu, bezbednost Palestinaca, stabilnost na naftnom tržištu, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << suprotstavljanje protivničkom Iranu i otvaranje novih radnih mesta za Saudijce, prenosi AP.

Kralj nije pomenuo kritike na čijem se udaru našao princ prestolonaslednik Muhamed bin Salman, već je samo rekao da je sina savetovao da se usredsredi na razvoj sposobnosti saudijske omladine.
Američka CIA je zaključila da je princ Muhamed naložio Kašogijevo ubistvo 2. oktobra u saudijskom konzulatu u Istanbulu, dok Rijad to kategorički poriče.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kralj je održao prvi veliki govor od ubistva Kašogija

Izvor: B92, 19.Nov.2018

Saudijski kralj Salman održao prvi značajan govor otkako su saudijski agenti ubili novinara Džamala Kašogija i u tom govoru podržao je sina.

Nastavak na B92...

Saudijski kralj u govoru bez pomena ubijenog novinara

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Nov.2018

Saudijski kralj Salman održao je danas svoj prvi veći govor od kada su saudijski agenti ubili novinara Džamala Kašogija, i izrazio podršku svom sinu, princu prestolonasledniku, ne pominjući optužbe da je princ naručio ubistvo...U svom godišnjem govoru o politici zemlje pred Šura savetom kralj...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.