Saudijska Arabija optužuje Iran za destabilizaciju regiona

Izvor: B92, 19.Maj.2019, 09:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saudijska Arabija optužuje Iran za destabilizaciju regiona

Saudijska Arabija želi da izbegne rat u regionu, ali je spremna da odgovori "svom snagom i odlučhnošću" nakon prošlonedeljnih napada, izjavio je Adel al Džubeir

On je na pres konferenciji optužio Iran da nastoji da destabilizuje region i pozvao medjunarodnu zajednicu da preuzme odgovornost i zaustavi tu zemlju u takvim nastojanjima, javio je Rojters.

Iran je negirao da stoji iza napada na saudijske tankere i naftna postrojenja, podsetila je agencija.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"SPREMNI SMO DA ODGOVORIMO NA NAPADE" Saudijska Arabija optužuje Iran da destabilizuje region

Izvor: Blic, 19.Maj.2019

Saudijska Arabija želi da izbegne rat u regionu, ali je spremna da odgovori "svom snagom i odlučnošću" nakon prošlonedeljnih napada na saudijske tankere i naftna postrojenja, izjavio je danas saudijski ministar spoljnih poslova Adel al Džubeir.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.