Saudijska Arabija: Iransko oružje korišćeno u napadu na naftne objekte

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Sep.2019, 17:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saudijska Arabija: Iransko oružje korišćeno u napadu na naftne objekte

Portparol saudijske vojske, pukovnik Turki al Malki rekao je danas da su prvobitne istrage pokazale da je iransko oružje korišćeno u napadu na naftne objekte u toj zemlji.Pukovnik al Malki rekao je novinarima u Rijadu da subotnji napadi nisu izvedeni iz Jemena, kako tvrde jemenski pobunjenici Huti.

Al Maliki nije dao više detalja, ali je dodao da će konačni rezultati istrage biti objavljeni u medijima kada se sama istraga završi.

Huti su preuzeli odgovornost za >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << napad dronovima na postrojenja za preradu nafte Abkaik u Bukiaku.

Zbog štete koja je naneta postrojenju, proizvodnja sirove nafte Saudijske Arabije na dnevnom nivou smanjena je za 5,7 miliona barela što je više od pet odsto svetske dnevne proizvodnje sirove nafte.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Saudijska Arabija: Iransko oružje korišćeno u napadu na naftne objekte

Izvor: Danas, 16.Sep.2019

Portparol saudijske vojske, pukovnik Turki al Malki rekao je danas da su prvobitne istrage pokazale da je iransko oružje korišćeno u napadu na naftne objekte u toj zemlji. Članak Saudijska Arabija: Iransko oružje korišćeno u napadu na naftne objekte se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.