Sančez neće tražiti novo glasanje u parlamentu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 17.Sep.2019, 21:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sančez neće tražiti novo glasanje u parlamentu

Lider španske Socijalističke partije Pedro Sančez neće tražiti novo glasanje u parlamentu za njegov ostanak na funkciji premijera pošto su ostale partije odbile da ga podrže, saopšteno je danas iz palate kralja Filipa Šestog, čime se otvara put za nove izbore. Ovo će biti četvrti po redu u Španiji u proteklih četiri godine. U saopštenju iz palate ističe se da kralj više neće predlagati novog kandidata za mandatara. Vršilac dužnosti premijera Španije Pedro Sančez pozvao je ranije...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Ponovljeni izbori u Španiji 10. novembra

Izvor: Blic, 17.Sep.2019

Španija će održati ponovljene parlamentarne izbore 10. novembra, saopštio je danas vršilac dužnosti premijera Pedro Sančez nakon što nije uspeo da obezbedi dovoljnu podršku da bude potvrđen na funkciji premijera.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.