Sa kosmodroma Bajkonur poletela nova posada Međunarodne kosmičke stanice

Izvor: Vostok.rs, 20.Jul.2019, 18:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sa kosmodroma Bajkonur poletela nova posada Međunarodne kosmičke stanice

Sa kosmodroma "Bajkonur" krenula je još jedna ekspedicija na Međunarodnu kosmičku stanicu (MKS) sa kosmičkim brodom "Sojuz MS-13". Članovi misije su ruski kosmonaut Aleksandar Skvorcov, astronaut Evropske kosmičke agencije Luka Parmitano i kosmonaut američke agencije "NASA" Endrju Morgan. Dovoženje i postavljanje na lansirnu rampu Na stanici ih čekaju Rus Aleksej Ovčinjin i Amerikanac Nik Hejg, koji su na MKS stigli 15. marta, kao i kosmonaut NASA Kristina Kuk. Nova posada treba da izvede niz eksperimenata, među kojima je testiranje kontrole nad robotom-avatarom „Fjodor“-om. Osim toga, u novembru je planiran i izlazak u otvoreni kosmos. Lansiranje
 
Minimalna visina iznad površine Zemlje je 198,1 km. Maksimalna visina iznad površine Zemlje je 267,1 km. Nagib orbite je 51,65 stepeni. Kosmički brod "Sojuz MS 13" će se približiti MKS-u u automatskom režimu, te se priključiti na servisni modul "Zvezda". Pristajanje je zakazano za 21. jul.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.