SVE OPCIJE SU NA STOLU: Tramp odgovorio Severnoj Koreji koja je lansirala jutros još jednu raketu!

Izvor: Press, 29.Avg.2017, 18:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SVE OPCIJE SU NA STOLU: Tramp odgovorio Severnoj Koreji koja je lansirala jutros još jednu raketu!

Bela kuća saopštila je danas da su "sve opcije na stolu" u vezi sa Severnom Korejom, prenosi RT.
Foto: Reuters
- Svet je primio poslednju poruku Severne Koreje jasno i glasno: taj režim je pokazao prezir prema susedima, prema svim članicama UN i prema minimumu standarda za prihvatljivo međunarodno ponašanje - rekao je Tramp u saopštenju koje je objavila Bela kuća, prenosi Rojters.
- Pretnje >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << i akcije koje destabilizuju, samo povećavaju mogućnost da režin Severne Koreje bude izolovan kako od zemalja u regionu, tako i od celog sveta. Sve opcije su na stolu - rekao je Tramp.  
Tramp je to rekao samo nekoliko sati posle četrdesetominutnog telefonskog razgovora sa japanskim premijerom Šinzeom Abeom.
U telefonskom razgovoru Tramp je rekao da je Vašington "100 posto uz Japan" , rekao je japanski premijer novinarima.
Oni su se dogovorili da dve zemlje poovećaju pritisak na Pjongjang.
Podsećamo, Severna Koreja lansirala je rano jutros jednu raketu, koja je preletela teritoriju Japana i raspala se u tri dela, prenele su svetske agencije.
Generalštab južnokorejske armije je saopštio da je raketa letela 2.700 kilometara, na maksimalnoj visini od 5,5 kilometra, i preletela ostrvo Hokaido.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.