SUKOB NA GRANICI: Hamas raketirao izraelsku bazu, vojska ogovorila na napad

Izvor: Večernje novosti, 01.Sep.2019, 17:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SUKOB NA GRANICI: Hamas raketirao izraelsku bazu, vojska ogovorila na napad

Izraelska vojska saopštila je danas da su antitenkovske rakete iz Libana gađale vojnu bazu i vozila i da je Izrael uzvratio vatrom na južni Liban Izraelska vojska saopštila je danas da su antitenkovske rakete iz Libana gađale vojnu bazu i vozila i da je Izrael uzvratio vatrom na južni Liban. Libanski Hezbolah, koji uživa podršku Irana, saopštio je prethodno da su njegovi lovci pogodili izraelsko vozilo, ubivši ili ranivši vojnike koji su se u njemu nalazili. Izrael >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << nije izneo informacije o eventualnim žrtvama, prenosi Rojters.PROČITAJTE JOŠ - Lider Hezbolaha: Imamo rakete,nemamo fabrike raketa u Libanu Izrael je u stanju pripravnosti od mogućeg sukoba sa Hezbolahom, nakon što je dronovima napao ono štosu zvaničnici nazvali metom u predgrađu Bejruta gde se nalaze postrojenja za pravljenje raketa s preciznim navođenjem. Lider libanskog Hezbolaha Hasan Nasralah izjavio je juče da ta grupa poseduje rakete s preciznim navođenjem, ali je negirao da, kako tvrdi Izrael, ima fabrike za njihovu proizvodnju u Libanu.PROČITAJTE JOŠ - PAO DRON PUN EKSPLOZIVA: Oštećen medijski centar Hezbolaha Nasralah je ponovio pretnje Izraelu rekavši da Izrael mora da plati cenu za svoj nedavni napad. Usred pretnji Hezbolaha, Izrael je uputio dodatne snage na granicu sa Libanom. Libanska vojska saopštila je danas da je izraelska bespilotna letelica ušla u vazdušni prostor Libana i bacila zapaljivi materijal koji je započeo požar u borovoj šumi na granici. U izjavi libanske vojske navedeno je da su UN obaveštene, bez daljih detalja. Stanovnici i snage bezbednosti na južnoj granici Libana kažu da je Izrael u poslednjih nekoliko dana bacao zapaljive bombe na farme duž granice. Izraelski avioni redovno ulaze u libanski vazdušni prostor, ali retko je da ih libanska vojska gađa. Bejrut je prethodno poslao nekoliko žalbi Ujedinjenim nacijama zato što izraelske bespilotne letelice i mlazni avioni ulaze u libanski vazdušni prostor.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NOVI SUKOB NA BLISKOM ISTOKU: Izrael udario na jug Libana, odgovor na raketni napad Hezbolaha na pograničnu bazu

Izvor: Kurir, 01.Sep.2019

Izraelska vojska počela je da izvodi vazdušne napade na jug Libana, kao odgovor na nekoliko protivtenkovskih raketa ispaljenih na pograničnu vojnu bazu, preneli su izraelski mediji.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.