Izvor: Blic, 12.Okt.2016, 09:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SLEDI ODMAZDA Pentagon: Ko god je gađao naš brod, uradio je to na sopstvenu odgovornost

Pentagon upozorava da je onaj ko je ovog vikenda sa obale Jemena ispalio rakete na razarač američke mornarice i brodove u njegovoj pratnji, "učinio to na sopstvenu odgovornost", rekao je u utorak portparol Pentagona tonom koji ukazuje na pripreme za moguću odmazdu.

"Svako ko pokrene akciju, otvori paljbu na američke brodove u međunarodnim vodama, uradio je to na svoju odgovornost", rekao je portparol Pentagona kapetan Džef Dejvis na konferenciji za novinare,

On >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je konstatovao i da su projektili ispaljeni sa teritorije koje su pod kontrolom proiranskih pobunjenika Huta, prenosi Rojters.

Na pitanje da li to znači da Pentagon planira odmazdu, Dejvis je rekao da ne može sada to da potvrdi.

Jemenski Huti juče su demantovali optužbe da su izvršili raketni napad na američki razarač dok je prolazio pored obala Jemena u Crvenom moru.

Pročitaj još:

"Pokret Huti negira da je gađao bilo koji brod u vodama Jemena," rekao je Rojtersu jedan od njihovih funkcionera koji je želeo da ostane anoniman.

Američka mornarica saopštila je prethodno da su u pravcu američkog razarača u Crvenom moru sa teritorije Jemena pod kontrolom pobunjenika Huti ispaljena dva projektila ali da brod nije pogođen.

Razarač Mejson je primetio dva projektila u razmaku od 60 minuta dok je plovio Crvenim morem u blizini obale Jemena. Oba projektila su pala u vodu pre nego što su stigla do broda," izjavio je juče porptarol Pentagona.

On je rekao da na brodu nije bilo povređenih, niti štete.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Pentagon preti odmazdom zbog raketnog napada na brodove u Crvenom moru

Izvor: VOA, 12.Okt.2016

Pentagon je saopštio da razmatra mogućnost vojnog odgovora na neuspeli raketni napad na brodove američke ratne mornarice u Crvenom moru, upozorivši u utorak da obližnje Huti pobunjenike u Jemenu smatra odgovornim za lansiranje raketa. Zvaničnici kažu da su dve rakete u nedelju lansirane u peroiodu...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.