SAD upozorile Egipat na sankcije ukoliko trguju sa Rusijom

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Nov.2019, 21:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD upozorile Egipat na sankcije ukoliko trguju sa Rusijom

Visoki američki zvaničnik upozorio je Egipat da rizikuje da mu budu uvedene američke sankcije ukoliko kupi ruske borbene avione.

Pomoćnik sekretara Stejt departmenta u Birou za političko-vojne poslove R. Klark Kuper rekao je da planirana kupovina ruskih aviona dovodi "Egipat u opasnost od sankcija i u rizik od gubitka u budućim kupovinama".

Prema vojnim zvaničnicima u Kairu, Egipat je zaključio ugovor o kupovini ruskih aviona Su-35, za koje navode da će pomoći >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << u borbi protiv višegodišnje pobune.

Egipatska vojska, koja je najveća u arapskom svetu, okrenula se Rusiji pre godinu dana nakon što SAD nisu odgovorile na zahteve za nabavku otprilike dve desetine lovaca F-35, izjavio je jedan egipatski vojni zvaničnik.

Proteklih godina američka vojna pomoć je bila zaustavljena zbog zabrinutosti SAD zbog kršenja ljudskih prava, rekao je drugi zvaničnik, prenosi novinska agencija AP.

Egipat, jedan od najvećih primalaca američke vojne pomoći van NATO-a, poslednjih godina okreće se Rusiji radi vojne podrške.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

AMERIKA PRETI EGIPTU: Budete li kupili vojne avione od Rusa, odmah slede sankcije

Izvor: Kurir, 19.Nov.2019, 00:16

Visoki američki zvaničnik upozorio je Egipat da rizikuje da mu budu uvedene američke sankcije ukoliko kupi ruske borbene avione. Pomoćnik sekretara Stejt departmenta u Birou za političko-vojne poslove R. Klark Kuper rekao je da planirana kupovina ruskih aviona dovodi "Egipat u opasnost od sankcija...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.