SAD šalje dodatne trupe u Omanski zaliv zbog tenzija sa Iranom

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 18.Jun.2019, 08:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD šalje dodatne trupe u Omanski zaliv zbog tenzija sa Iranom

Američka vojska će poslati dodatnih hiljadu vojnika na Bliski istok zbog novih tenzija s Iranom. Vršilac dužnosti ministra odbrane Patrick Shanahan izjavio je da je raspoređivanje vojske odgovor na ono što su iranske snage opisale kao "neprijateljsko ponašanje". Američka mornarica je takođe podijelila nove slike koje govore o povezivanju Irana sa nedavnim napadima na naftne tankere u Omanskom zalivu. Iran je u ponedjeljak objavio da se više neće pridržavati...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rohani: Nećemo ratovati

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Jun.2019

TEHERAN - Iran neće voditi rat ni protiv jedne države, izjavio je danas iranski predsjednik Hasan Rohani, dan nakon što su SAD objavile da će na Bliski istok poslati dodatne vojnike usljed rasta tenzija između Teherana i Vašingtona.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.