SAD, optužnica protiv sedmorice oficira ruske vojnoobaveštajne službe

Izvor: RTS, 04.Okt.2018, 16:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD, optužnica protiv sedmorice oficira ruske vojnoobaveštajne službe

Američko ministarstvo pravde podiglo je optužnicu protiv sedmorice oficira ruske vojnoobaveštajne službe zbog, kako je saopšteno, hakovanja antidoping agencija i drugih organizacija.
U optužnici se navodi da su na meti ruske vojnoobaveštajne službe, poznate kao GRU, bili oni koji su javno podržavali zabranu učešća ruskih atletičara na međunarodnim sportskim takmičenjima i jer su osudili atletski >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << doping program koji je, kako se tvrdi, sponzorisala ruska država.

Na meti Rusa se, prema navodima američkog tužilaštva, našla i kompanija za nuklearnu energiju u Pensilvaniji, kao i jedna međunarodna organizacija koja je istraživala hemijsko oružje u Siriji, kao i trovanje bivšeg oficira GRU, prenela je agencija AP.
U optužnici se navodi da je hakovanje često "vršeno na daljinu", a ako u tome nisu uspeli, pribegli bi "onsajt" hakerskim operacijama uz asistenciju članova GRU koji su putovali sa "sofisticiranom opremom s ciljem hakovanja putem vaj-faj mreža".

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

SAD optužile sedam ruskih vojnih obaveštajaca za sajber napade

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Okt.2018

Ministarstvo pravde SAD podiglo je optužnice protiv sedam ruskih vojnih obaveštajaca za hakovanje antidoping agencija i drugih organizacija...Prema optužnici, na meti ruske vojne obaveštajne službe GRU bili su oni koji su javno podržali zabranu učešća ruskih sportista na međunarodnim  takmičenjima.Tužioci...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.