SAD još smanjuju broj izbeglica koje će primiti

Izvor: N1 televizija, 18.Sep.2018, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD još smanjuju broj izbeglica koje će primiti

Državni sekretar SAD Majk Pompeo rekao je da će SAD drugu godinu zaredom smanjiti broj izbeglica koje će primiti, ali da su i dalje posvećene pružanju utočišta ljudima koji beže iz ratnih zona.

Sledeće godine će u SAD moći da uđe do 30.000 izbeglica, 15.000 manje nego ove godine.

To će biti najniža gornja granica otkako je program započet 1980.

Pompeo je, u pokušaju da odvrati kritike, rekao da će SAD obraditi više od 280.000 zahteva za azil, >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << pored više od 800.000 tražilaca azila koji su već u SAD i čekaju na odluku.

"Te velike cifre nastavljaju dugu tradiciju SAD kao najvelikodušnije nacije na svetu kada se radi o imigraciji i pomoći onima kojima je zaštita potrebna", naveo je Pompeo.

Snižavanje je, ipak, izazvalo oštre kritike demokrata.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.