S.Koreja: Lista terorizma - klasična provokacija SAD

Izvor: Vesti-online.com, 22.Nov.2017, 14:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

S.Koreja: Lista terorizma - klasična provokacija SAD

Severna Koreja saopštila je danas da odluka američkog predsednika Donalda Trampa da stavi tu zemlju na listu država koje sponzorišu terorizam predstavlja "ozbiljnu provokaciju" koja opravdava njen razvoj nuklearnog oružja.

Severnokorejska zvanična Korejska centralna novinska agencija prenela je danas da Severna Koreja nema veze sa terorizmom i da ne mari za to da li ili ne "SAD stavljaju šešir terorizma na naše glave", prenosi AP.

Prema navodima KCNA, akcije SAD predstavljaju "kršenje" prava Severne Koreje i pokazuju da ona treba da nastavi da oštri svoj "nuklearni mač" kako bi se zaštitila od američkog neprijateljstva.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Severna Koreja kritikovala SAD zbog toga što su je označile kao spoznora terorizma

Izvor: Beta, 22.Nov.2017

Severna Koreja nazvala je danas odluku američkog predsednika SAD Donalda Trampa da je ponovo uvrsti medju države sponzore terorizma "ozbiljnom provokacijom" koja opravdava njeno dalje razvijanje nuklearnog oružja. "Naša vojska i naš narod ispunjeni su besom prema omraženim gangsterima koji su se...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.