Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Jan.2018, 00:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski ministar odbrane u poseti Vijetnamu da unapredi veze

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu posetio je danas Vijetnam u nastojanju da unapredi vojne veze sa tom zemljom, ruskim saveznikom iz vremana hladnog rata.

Šojgu je izjavio da je Vijetnam "pouzdan dugogodišnji prijatelj" tokom razgovora u Hanoju.

Šojgu je rekao da je Moskva spremna da podeli iskustvo korišćenja oružja u pravim sukobima, u osvrtu na rusku operaciju u Siriji, prenelo je danas rusko Ministarstvo odbrane.

Sovjetski Savez dao je više milijardi >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << dolara ekonomske i vojne pomoći Vijetnamu za vreme hladnog rata, ali su veze dve zemlje oslabile posle raspada Sovjestog Saveza. U 2003. godini Rusija se povukla iz pomorske baze iz sovjetske ere u zalivu Kam Ran, navodeći kao razlog da želi da smanji troškove.

Poslednjih godina Moskva je pokazala novo interesovanje za razvijanje veza s Vijetnamom, koji je postao glavni kupac za rusko oružje, navodi agencija AP.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.