Rusija stvara protivvazdušnu kupolu nad Arktikom

Izvor: Vostok.rs, 09.Dec.2019, 10:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija stvara protivvazdušnu kupolu nad Arktikom

U narednim godinama, svi arktički divizioni Severne flote biće opremljeni PVO sistemima S-400, izjavio je komandant Severne flote, heroj Rusije, viceadmiral Aleksandar Moisejev, prenose RIA Novosti. To će omogućiti stvaranje protivraketne kupole nad ruskim delom Arktika. Zahvaljujući tome Arktik će biti zaštićen od bilo kakvih napada iz vazduha, bilo da je to avijacija, krstareće ili balističke rakete, dodao je on. "U toku je modernizacija protivvazdušnih raketnih i radiotehničkih snaga uz pomoć nove tehnike. Ove godine PVO sistemi S-400 ušli su u službu u protivraketnom puku raspoređenom na Novoj Zemlji", rekao je komandant. Generalno, govoreći o novoj opremi i oružju, Moisejev je primetio da njihov udeo u proseku iznosi oko 60%, a za određenu tehniku, kao što su oklopna vozila, broj je znatno veći. U septembru je postalo poznato da je puk na Novoj Zemlji prvi put opremljen PVO sistemima S-400. Ova jedinica preuzela je borbenu dužnost 2015. godine, ali ranije su bili u upotrebi sistemi prethodne generacije, S-300. © RIA Novosti, Infografika

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

RUSIJA NA ARKTIKU PRAVI PROTIVVATDUŠNU KUPOLU: Severna flota će biti modernizovana raketnim sistemom S-400 (FOTO)

Izvor: Kurir, 09.Dec.2019

Svi arktički divizioni Severne flote u narednim godinama biće modernizovani protivvazdušnim raketnim kompleksima S-400, što će omogućiti da se iznad ruskog dela Arktika napravi protivvazdušna kupola, saopštio je novinarima komandant Severne flote, viceadmiral Aleksandar Moisejev.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.