Rusija spremna da ponovo predstavi radarske podatke o MH17

Izvor: Vostok.rs, 09.Feb.2016, 15:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija spremna da ponovo predstavi radarske podatke o MH17

09.02.2016. -

Rusija i dalje čuva sve radiolokacione podatke o poslednjem letu linije MH17, izjavio je zamenik rukovodioca „Rosavijacije“ Oleg Starčevoj.

Rusija čuva sve radiolokacione podatke o poslednjem letu MH17 i spremna je da ih preda odgovarajućim opunomoćenim organizacijama, izjavio je zamenik rukovodioca „Rosavijacije“ Oleg Starčevoj.

„Rusija i dalje čuva ove podatke i spremna je da ih predstavi odgovarajućim opunomoćenim organizacijama“, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << navodi reči Starčevoja kao odgovor ’Rosavijacije‘ na pismo rođaka poginulih putnika u katastrofi MH17, koji su se obratili za pomoć predsedniku Rusije.

On je podsetio da je ruska strana u avgustu 2014. godine, odmah nakon tragedije, predala

Savetu bezbednosti Holandije sve radarske podatke o liniji MH17.

„Nismo iznosili i nismo postavljali uslove ili ograničenja za dalje korišćenje i objavljivanje radiolokacionih podataka, telefonskih pregovora i drugih informacija koje je zatražio Savet bezbednosti Holandije“, dodao je zamenik šefa „Rosavijacije“.

Malezijski „boing 777“ na liniji MH17 srušio se 17. jula 2014. godine, kada je poginulo 298 ljudi.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.