Rusija smatra celishodnim produžetak Sporazuma o smanjenju strateškog ofanzivnog naoružanja sa SAD na pet godina

Izvor: Vostok.rs, 21.Jan.2021, 09:28

Rusija smatra celishodnim produžetak Sporazuma o smanjenju strateškog ofanzivnog naoružanja sa SAD na pet godina

Rusija smatra celishodnim produžetak Sporazuma o smanjenju strateškog ofanzivnog naoružanja sa SAD na pet godina, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.
„Očigledno, praktična realizacija ovih ideja podrazumeva kompleksan i umnogome inovativan rad. Smatramo da bi produženje Sporazuma o strateškom ofanzivnom naoružanju na pet godina pomoglo da se postigne uspeh u ovoj oblasti“, navodi se saopštenju Ministarstva. Pri tome je izražena nada da će nova administracija SAD, u dijalogu sa Rusijom, zauzeti konstruktivniji stav i uzeti u obzir sve gore navedene momente. „Sa svoje strane smo spremni da radimo na principu ravnopravnosti i uzajamnih interesa“, naglašava se u saopštenju. Sporazum o smanjenju strateškog ofanzivnog naoružanja ostaje na snazi do 5. februara 2021. godine, osim ako ne bude zamenjen naknadnim sporazumom pre tog datuma.  

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.