Rusija razvija grupu jedinstvenih radarskih stanica

Izvor: Vostok.rs, 20.Jun.2017, 19:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija razvija grupu jedinstvenih radarskih stanica

Ministarstvo odbrane razvija grupu jedinstvenih radarskih stanica „Voronjež VP“ koje će moći da detektuju krstareće rakete na udaljenosti od nekoliko hiljada kilometara, piše list „Izvestija“. Konvencionalni radari u stanju su da ih „vide“ na samo nekoliko desetina kilometara.

List navodi da će „Voronjež VP“, kada otkrije ciljeve, predavati njihove koordinate protivraketnim sistemima S-300V i S-400, a u budućnosti i S-500 „Prometej“.

Grupa jedinstvenih radara razvija se na osnovi već funkcionalnih stanica za upozorenje od raketnih napada „Voronjež“. Za modernizaciju postojećih radara samo je potrebno instalirati dodatnu antenu i montirati nekoliko modula nove opreme.

Radarske stanice tipa „Voronjež“ trenutno deluju po čitavom perimetru Rusije.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.