Rusija proteruje dvojicu holandskih diplomata

Izvor: Vostok.rs, 18.Jan.2021, 14:53

Rusija proteruje dvojicu holandskih diplomata

  Rusija proteruje dvojicu holandskih diplomata, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije. Diplomatsko odelenje pozvalo je otpravnika poslova Holandije Josta Reintesa i uložilo snažan protest zbog neosnovanog proglašenja personama non grata dvojice ruskih diplomata. „Ovaj neprijateljski i provokativni korak, kao i nova runda antiruske histerije, koju je Hag organizovao uz pomoć provladinih medija, pokazali su nedostatak zdravog razuma i razumevanja u holandskim vladinim krugovima stvarnih problema u okviru rusko-holandskih odnosa, kao i tendenciju daljeg namernog podrivanja njihovih temelja“, navodi se u saopštenju Ministarstva, prenose RIA Novosti. Tako je Moskva, vođena principom reciprociteta, odlučila da protera dvojicu zaposlenih u holandskoj ambasadi. Oni će morati da napuste Rusiju u roku od dve nedelje.
Početkom decembra holandske vlasti optužile su dvojicu ruskih diplomata za navodnu špijunažu i proglasile ih personama non grata, što je Moskva demantovala.

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Rusija proteruje dvoje holandskih diplomata kao uzvratnu meru

Izvor: N1 televizija, 18.Jan.2021

Rusija će proterati dvoje holandskih diplomata, kao uzvratnu meru za proterivanje dvoje ruskih diplomata iz Holandije krajem decembra, optuženih za špijunažu, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.