Izvor: RuskaRec.ru, 01.Feb.2017, 14:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija postala najveći proizvođač šećerne repe u svetu

Rusija je prošle godine proizvela preko 50 miliona tona šećerne repe i prvi put postala svetski lider u toj oblasti, i na taj način nadmašila Francusku, SAD i Nemačku, rekao je ministar poljoprivrede Aleksandar Tkačev. Ruski pilići prelaze sve granice Takav rekordni prinos omogućiće proizvodnju oko šest miliona tona šećera. Na taj način ne samo da će biti obezbeđeno domaće tržište nego se otvaraju velike mogućnosti za izvoz u inostranstvo preko 200 hiljada tona šećera, >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << što je 25 puta više nego 2015. godine, pišu danas ruski mediji.  Rusija ostvarila rekordnu žetvu u poslednjih 38 godina Rusija se prvi put pojavljuje kao veliki izvoznik šećera na svetskom tržištu, a u drugom polugođu 2016. godine izvezeno je preko 100 hiljada tona, naglasio je ministar poljoprivrede Aleksandar Tkačev.

Nastavak na RuskaRec.ru...






Povezane vesti

Do informacija od javnog značaja i preko suda

Izvor: RTS, 02.Feb.2017, 10:44

Iako danas lakše dolazimo do informacija od javnog značaja nego pre 10 godina, u toj oblasti i dalje ima problema, ukazuje poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti. Prošle godine izrekao je 148 novčanih kazni od ukupno 13.200.000 dinara organima vlasti koji...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.