Izvor: RuskaRec.ru, 12.Avg.2017, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija najesen počinje da školuje žene vojne pilote

Imamo veliki broj devojaka koje bi želele da postanu vojni piloti, dobijamo na stotine pisama, zato smo doneli odluku da ove godine primimo prvu grupu devojaka u Krasnodarsku vojnovazduhoplovnu akademiju rekao je ministar odbrane RF Sergej Šojgu.
Neće ih biti mnogo 15, međutim, s obzirom na broj zahteva koji stižu na adresu Vazdušno-kosmičkih snaga mi jednostavno nismo mogli da ne odgovorimo na te molbe, zato će od prvog oktobra prva grupa devojaka početi školovanje za vojnog >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << pilota, dodao je on.
Ministar koji je danas na 105. godišnjicu Ratnog vazduhoplovstva prisustvovao svečanostima u čast ovih snaga u vojnomojparku Patriot nadomak Moskve izrazio je nadu da će kroz pet godina devojke koje tada budu postale vojni piloti ulepšati ovu manifestaciju svojim veštinama.
2009 godine Krasnodarska vazduhoplovna akademija već je primila polaznice, međutim ne za letačku profesiju.

Nastavak na RuskaRec.ru...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija obučava žene da pilotiraju borbenim avionima

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Avg.2017

MOSKVA - Djevojke će ove godine prvi put u modernoj istoriji Rusije biti obučavane za pilote, izjavio je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu...One će biti primljene u školu avijacije u Krasnodaru, prenosi TAS...Šojgu je izjavio da je postoji znatan broj djevojaka koje bi htele da budu vojni piloti...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.