Rusija i Iran će održati vojno-pomorske manevre u Kaspijskom moru

Izvor: Vostok.rs, 08.Jan.2019, 09:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija i Iran će održati vojno-pomorske manevre u Kaspijskom moru

Iranska mornarica se priprema za zajedničke pomorske vežbe s ruskom mornaricom u Kaspijskom moru, izjavio je komandant iranske mornarice, kontraadmiral Husein Hanzadi.
On je takođe intervjuu za agenciju Mer izjavio da su Iran i Rusija intenzivirali vojnu saradnju. „Mi imamo dobre odnose u Kaspijskoj regiji i toga su svesne i zemlje koje gravitiraju toj oblasti“, kazao je Hanzadi. Ističući kako Kaspijsko more predstavlja simbol mira i prijateljstva, Hanzadi je kazao kako pravo na vojno prisustvo u tim vodama imaju isključivo zemlje te regije, te da Iran neće dozvoliti pojavu snaga bilo koje zemlje koja ne izlazi na to more.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.