Rusija će proširiti geografiju letova strateških bombardera

Izvor: Vostok.rs, 18.Maj.2018, 15:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija će proširiti geografiju letova strateških bombardera

Rusija proširuje međunarodnu geografiju letova supersoničnih bombardera, rekao je Sergej Kobilaš, komandant Strateške avijacije Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije, u intervjuu za "Krasnaju Zvezdu", nakon sastanka sa sekretarom Saveta bezbednosti Rusije Nikoliajem Patruševim.

Razgovarano je o razvoju infrastrukture vazduhoplovne baze u gradu Engelsu u Saratovskoj oblasti, letovima strateškog odvraćanja u zonama ruskih nacionalnih interesa i pitanjima borbe protiv međunarodnog terorizma.

"Letovi koje vrše posade strateških bombardera do ekvatora, u Indoneziju, ukazuju na to da se opseg zadataka povećava zajedno sa rasponom tih pravaca i aerodroma gde smo dužni da ustanovimo naše prisustvo", rekao je Kobilaš.

Prema Kobilašu, Rusija jača zaštitu Arktika uz pomoć strateških bombardera Tu-160.
 

„Ove godine planiramo i da letimo nad Anadirom — najistočnijem gradu u Rusiji. Arktik za nas ima strateški značaj, upravo iz tog razloga formiramo nove avio-baze i aerodrome koji bi nam omogućili da osiguramo bezbednost zemlje i akvatorija“, rekao je on.

Modernizovani Tu-160
 
 
 

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.