Rusija blokirala predlog SAD-a u SB UN-u za proširenje sankcija Severnoj Koreji

Izvor: Vostok.rs, 10.Avg.2018, 11:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija blokirala predlog SAD-a u SB UN-u za proširenje sankcija Severnoj Koreji

Moskva je blokirala američki predlog u SB UN-u za proširenje sankcija Severnoj Koreji, a kojima bi se na sankcionu listu uključile nova fizička i pravna lica, uključujući i rusku banku "Agrosojuz", saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Ruske Federacije.

Ministarstvo je saopštilo da je Vašington predstavio neubedljive dokaze, koji su predstavljeni kao opravdanje za proširenje sankcija.

Naglašeno se da je novi američki pristup sankcijama u suprotnosti sa logikom popuštanja situacije oko Severne Koreje.

"Jasno je da Vašington želi da održi maksimalan pritisak na Pjongjang što je duže moguće, do kompletnog procesa denuklearizacije. Takva destruktivan stav za rešavanje problema na Korejskom poluostrvu je izuzetno neprijatan", navodi se u saopštenju.

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

NEMA NOVE CRNE LISTE: Rusija i Kina blokirale predlog Amerike

Izvor: Kurir, 10.Avg.2018

Rusija je blokirala američki predlog u komitetu Saveta bezbednosti UN za Severnu Koreju o uključivanju u sankcioni spisak nekoliko fizičkih i pravnih lica, kao i ruske banke "Agrosojuz", koja je optužena da je sarađivala sa severnokorejskim državnim bankama.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.