Rusija: Raste broj milijardera, Rusi počinju da preuzimaju listu najbogatijih

Izvor: Vesti-online.com, 21.Mar.2017, 01:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija: Raste broj milijardera, Rusi počinju da "preuzimaju" listu najbogatijih

Broj milijardera u Rusiji se povećao, sudeći po novoobjavljenoj listi "Forbsa", i trenutno ih je 96, što je za 16 više nego prošle godine.

Prvi na listi je osnivač "Majkrosofta" Bil Gejts, na čijem računu se nalazi 86 milijardi dolara.

Na drugom mestu je vlasnik investicione kompanije "Berkšajr hetavej" Voren Bafet sa 75,6 milijardi, dok je na trećem osnivač "Amazona" Džef Bezos sa imetkom od 72,8 milijardi.

Kada je reč o ruskim bogatašima, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << na prvom mestu je suvlasnik "Novateka" i "Sibura" Leonid Mihelson, odnosno na 46. po „Forbsu“ sa 18,4 milijardi dolara.

Dalje sledi vlasnik "Severstali" Aleksej Mordašov sa 17,5 milijardi, a posle njega i Vladimir Lisin, vlasnik Novolipeckog metalurškog kombinata.

"Forbs" ocenjuje da porast milijardera u Rusiji ujedno označava i stabilizaciju ekonomske situacije u zemlji.

Ukupno se u spisku milijardera našlo 2.043 ljudi, što je za 13 odsto više nego prošle godine. Ukupno njihovo bogatstvo iznosi 7,67 triliona dolara, što je za 18 odsto više nego u 2016.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.