Rusija: Pogođeno skladište sirijskih pobunjenika sa hemijskim oružjem

Izvor: RTS, 05.Apr.2017, 09:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija: Pogođeno skladište sirijskih pobunjenika sa hemijskim oružjem

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je grad u provinciji Idlib "bio izložen otrovnim sredstvima", kada je u vazdušnim napadima pogođen arsenal oružja koji je u rukama pobunjenika.
Portparol Ministarstva Igor Konašenkov naveo je u saopštenju da su sirijske vazdušne snage u napadu pogodile skladišta oružja i fabrike municije, koje su u rukama pobunjenika, a u kojima se nalazilo i hemijsko oružje, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prenosi AP.

Dodao je da su isti tip hemijskog oružja koristili pobunjenici u Alepu, gde su prouzrokovali iste simptome koji su i juče viđeni u Kan Šeikhounu.
Rusija je saopštila da će nastaviti da pruža podršku snagama Bašara el Asada. 
U vazdušnim napadima u provinciji Idlib u Siriji stradala su 72 civila, od čega 20 dece.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Sirija: Pogođeno pobunjeničko skladište sa hemijskim oružjem

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Apr.2017

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da je grad u provinciji Idlib "bio izložen otrovnim sredstvima", kada je u vazdušnim napadima pogođen arsenal oružja koji je u rukama pobunjenika...Portparol Ministarstva Igor Konašenkov naveo je u saopštenju da su sirijske vazdušne snage u napadu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.