„Roskosmos“ bi mogao izaći iz pregovora sa „Nasom“ o učešću u projektu „Getavej“ zbog odlaganja posete Rogozina

Izvor: Vostok.rs, 08.Jan.2019, 09:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Roskosmos“ bi mogao izaći iz pregovora sa „Nasom“ o učešću u projektu „Getavej“ zbog odlaganja posete Rogozina

„Roskosmos“ može da izađe iz pregovora sa NASA o učešću u projektu „Getavej“ zbog odlaganja posete Dmitrija Rogozina Americi, izjavio je za RIA Novosti izvor u ruskoj raketno-kosmičkoj industriji.
„Ta situacija može negativno da se odrazi na pregovore o učešću u stvaranju stanice u blizini Meseca (projekat ’Getavej‘) i na izvođenje zajedničkih naučnih istraživanja na Međunarodnoj svemirskoj stanici. Čak može da dovede i do poništavanja postignutih dogovora“, rekao je sagovornik agencije. Ranije je američka svemirska agencija NASA saopštila da će predstojeća poseta šefa „Roskosmosa“ Dmitrija Rogozina SAD, zakazana za februar ove godine, biti odložena. Direktor NASA Džim Brajdenštajn je izjavio da je povukao poziv Rogozinu zbog stava niza političara.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.